zaterdag 8 november 2014

De e-sigaret is vooral bedoeld om je aan een echte sigaret te krijgen

Zoals jullie weten ben ik fervent voorstander van het e-roken (dampen).
Zoals de meesten ook weten worden er in de politiek smerige spelletje gespeeld om niet al te veel rokers te verliezen, vanwege de tabaksaccijnzen.
Iedereen weet ook dat Big Pharma en Big Tobacco hard bezig zijn met lobbyen om hun inkomsten veilig te stellen.
Dat dat niet ten gunste van de gezondheid van de burgers is, is hen een worst.
Ook dat weten we.
Wij (dampers) weten inmiddels ook dat er figuren zijn die regelmatig voor negatieve publiciteit zorgen. Alsof zij de boodschappers zijn die het wel denken te weten.

Zo is er een artikel in de NRC-Q verschenen op zaterdag 1 november van wetenschapsjournalist dhr. Wim Köhler die de ballen verstand van e-roken heeft, wat de dampers toch zo langzamerhand behoorlijk de keel uithangt.
Hier *klik* een link naar het artikel, zodat duidelijk is waar het om gaat.

In reactie op dat artikel van dhr. Wim Köhler is er vanuit Acvoda op 5 november een brief verzonden naar de redactie van het NRC. Onderbouwd wel te verstaan en doorregen met de nodige wetenschappelijke onderzoeken, hetgeen journalist Köhler heeft verzuimd.

Desbetreffende brief/reactie is hier *klik* te lezen.

Acvoda, Het Actiecomité voor Dampers, zet zich in voor o.a. het promoten van eerlijke voorlichting over de alternatieven voor het roken van tabak in Nederland en (Nederlandstalig) België.

Het moet maar eens afgelopen zijn met alle leugens!

2 opmerkingen:

  1. Way to go Yvon!

    Het is inderdaad niets dan laster wat Big Tobacco verspreidt. Wie de aanval opent op de e-sigaret verwijs ik vaak naar dit artikel: http://www.ikwilstoppenmetroken.nu/e-sigaret-krijgt-bijval-van-topwetenschappers/

    Ik hecht meer waarde aan de mening van een gezelschap internationale topwetenschappers dan die van de marketingmachine van Big Tobacco.

    Keep on vaping :-)

    Marcel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal waar Marcel. Bedankt voor de link.
    We keep on vaping!

    BeantwoordenVerwijderen